پس از تشخیص، یکی از رایج ترین سوالاتی که بیمار و یا خانواده اش ممکن است از پزشک بپرسند این است که آیا اختلال شخصیت پارانوئیدی درمان می شود؟ به طور معمول، روانپزشکان تصور می کردند که اختلالات شخصیت قابل حل نیستند و بهترین افرادی که می توانند با درمان مواجه شوند، کسانی هستند که کنترل علائم شدید خود را دارند. با این حال، تحقیق در طول دو دهه گذشته نشان داده است که بسیاری از افراد مبتلا به اختلالات شخصیت اغلب در طول زمان به طور کامل یا جزئی بهبودی را تجربه می کنند، مخصوصا زمانی که در معرض درمان قرار گیرند.

اختÙ?اÙ? ÙاÙ?ارÙ?ØÛ?د

پارانویا (پاناروئید) چیست؟

پارانویا شامل احساسات و افکار شدید و یا ترس و اضطراب است و اغلب به آزار، تهدید، یا توطئه مرتبط می باشد. پارانویا در اختلالات روانی بسیاری رخ می‌دهد اما اغلب در اختلالات روان پریشی وجود دارد. وقتی افکار غیرمنطقی و باورهای غیرمنطقی به حدی ثابت می‌شوند که هیچ چیز (از جمله شواهد مخالف) نمی‌تواند فردی را متقاعد کند که چیزی که فکر می‌کند یا احساس می‌کند درست نیست. وقتی یک فرد دارای پارانویا یا توهم باشد، اما هیچ نشانه دیگری (مانند شنوایی یا دیدن چیزهایی که در آنجا وجود دارد) نداشته باشد، ممکن است آنچه را که یک اختلال فکری نامیده می شود، داشته باشد. از آنجا که تنها اندیشه‌ها تحت‌تاثیر قرار می‌گیرند، فردی که اختلال حواس دارد، معمولا می‌تواند در زندگی روزمره کار و فعالیت کند، با این حال، زندگی او ممکن است محدود و منزوی باشد.

علل

علل کابوس، همانطور که توسط DSM-5 فهرست شده است:

اختلال شخصیت پارانوئید ممکن است در دوران کودکی یا نوجوانی ظاهر شود. افرادی که رنج می برند، تنهایی را ترجیح می دهند، روابط انسانی ضعیف دارند، اضطراب اجتماعی، عدم پیشرفت تحصیلی، حساسیت بیش از حد، افکار و تصورات خاص و تخیلات و فانتزی های فردی ویژه ای دارند. این افراد ممکن است ظاهرا عجیب و غریب یا غیر عادی باشند، بعلاوه آن ها اهداف خوبی برای اذیت کردن هستند. در نمونه های بالینی، این اختلال در مردان بیشتر تشخیص داده می شود.

داروها برای درمان اختلال شخصیت پارانوئید

تحقیقات اندکی در مورد داروهای اختلال شخصیت پارانوئید انجام شده است. اگر چه برخی مطالعات نشان میدهند که تداخلهای دارویی در شرایط خاص میتواند مفید باشد. اگر شرایط همکاری ممکن باشد، افراد مبتلا به اختلال شخصیت پارانوئید میتوانند به طور خاصی از داروها بهره مند شوند.

.

برای مطالعه بیشتر به لینک اصلی زیر رجوع کنید:

بیماری اختلال پارانویا چیست؟ درمان دارویی و غیر دارویی


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها